Peer-to-peer netværk

 

 

Google
 

 

 

 

På et Peer-to-peer netværk er alle tilsluttede terminaler på lige fod. Således har ingen terminal højere prioritet end en anden. Brugeren af en terminal er selv administrator over hvilke ressourcer, der kan deles på den pågældende terminal og til hvem. En terminal kan derved både agere som server og klient på samme tid.

I stort set alle tilfælde er Peer-to-peer netværk billigere at implementere end Client Server netværk, da der kun skal investeres i netkort og netkabler for tilslutning af terminalerne. Man slipper derved for indkøb af hardware og software til en dedikeret server. Data og printere kan deles og derved gøres tilgængelige for flere computere/brugere.

Til deling af essentielle data er denne type netværk dog ikke særlig optimal, da den enkelte computer ofte er slukket og derved ikke tilgængelig. Arbejder man med databaser eller tung trafik eksempelvis i form af store filer, vil et Peer-to-peer netværk ikke være anbefaleseværdigt. Hver gang disse filer bliver aktiveret, vil den pågældende terminal blive sløvet væsentligt ned. Peer-to-peer netværk bruges ofte til privat brug, da det her er ideelt til deling af printere, internetforbindelse, afressebøger og andet.

 
 
 
 
 
Client Server netværk
Local Area Network (LAN)
Local Area Network (LAN)
Wide Area Network (WAN)

 

 

 

EL mappen