PLC Sekvensteknik

 

Google
 

 

Beskrivelse af PLC Sekvensteknik

PLC Sekvensdiagram

Til beskrivelse af de enkelte trin i en proces finder der en standard norm der kaldes IEC 848. IEC står for International Electrotecnical Commission.

Dette værktøj anvendes til at beskrive hvad PLCén skal foretage sig i en given situation. Samtidig er det en dokumentationsform med meget få og enkle symboler, og med mange frihedsgrader der gør det muligt at beskrive en proces.

IEC 848 diagrammet kan laves på sådan en måde så maskinkonstruktøren eller en anden bruger af styringen, kan godkende funktionen/funktionerne inden styringen opbygges. Sekvensteknikken kan anvendes på 80-90 % af alle styringer.

 

 

For at kunne opbygge en styring ifl. IEC 848 skal den startes med et intialisering trin (nul) det vil så give en kort puls som vil klargøre at starte trin 1

Kort fortalt. Den ene aktion forbereder den næste, som så kræver enten en handling ved hjælp at et tryk, føler, sensor eller ved hjælp af en intern hjælpekreds.
Når næste aktion træder i kraft skal den afbryde den foregående aktion.
Deraf navnet ”sekvens”.

Der kan også bygges som i vores styring en reset knap ind, den vil så ”tvinge” sekvensen til at gå i nul, man kan vel sige at den går tilbage til start uden om alt andet.

Det er kun aktive handlinger som bliver sat ind i diagrammet, da det er underforstået at en handling/aktion bremser den foregående.

 

 

 

 

Kommentar til El-mappen
EL mappen